Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. május 3., kedd

Kakaós diós csúsztatott palacsintatorta


·        20 dkg liszt
·        5 tojás
·        kb. 4 dl tej
·        10 dkg margarin
·        10 dkg cukor
·        késhegynyi só
·        4 púpos evőkanál kakaópor
·        kb. 35 dkg cukor, 12 evőkanál darált dió
·        1 tábla tortabevonó,


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük fel. A tojás sárgáját robotgép segítségével kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet. A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.  A palacsintákat egy kiolajozott teflon serpenyőben vagy palacsintasütőben, mérsékelt lángon sütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg. 



Az egy oldalán megsült palacsintát egy hőálló tálra helyezzük a nyers felével felülre és bőven megszórjuk a kakaós cukros keverékkel., illetve a darált dióval .Ezután jön ismét egy réteg palacsinta, ismét a kakaós cukor. Addig rétegezzük, míg elfogynak a hozzávalók, a tetejére is kakaó, dió kerüljön. Kb. 10-14 palacsinta lesz az adagból. Ha ezzel elkészültünk, az egészet betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe és addig sütjük, míg a kakaó elolvad és a torta szélén már kezd kissé kifolyni. Ezután kivesszük és a megolvasztott tortabevonóval meglocsoljuk a tetejét. Tejszínhabbal tálaljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése