Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. április 1., szerda

Fordított almás pite



Ez is egy első alkalmas süti, mostanában a bezártság miatt sok olyan receptet próbálok ki, amire eddig nem jutott időm. Annyira egyszerűen és gyorsan össze lehet rakni, hogy sajnálom, miért nem próbáltam ki korábban. Isteni finom, lágy a tésztája, az alja pedig.... ami eredetileg a teteje volt, ropogósra sül és ami csoda, hogy később is az marad. :) Azt hiszem ez lesz a család új kedvenc pitéje! 


Hozzávalók:
  • 3 nagyobb pirosalma
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • kevés vaj a kenéshez
  • őrölt fahéj
  • 1 tasak vaníliás cukor

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy kapcsos tortaformát ( az enyém 26 cm-es) sütőpapírral kibélelünk, kivajazzuk, megszórjuk a vaníliás cukorral.
  3. Beleborítjuk az almát, megszórjuk fahéjjal.
  4. Az egész tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habbá verjük, kb 6-7 perc, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet és óvatosan elkeverjük.
  5. A tésztát ráborítjuk az almára, egy villa segítségével enyhén megkeverjük, hogy az almák közé is jusson a tésztából.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, alul felül sütés módban kb. 40-45 percig sütjük. Légkeveréssel pár perccel korábban készen van, tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült a belseje. 
  7. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, a tortaforma karimáját amint tudjuk, levesszük.
  8. Ha már teljesen kihűlt, egy tányért helyezünk a pitére és átfordítjuk. Leszedjük  a sütőpapírt és az almás részt megszórjuk fahéjas porcukorral.  










Jó sütögetést kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése