2016. szeptember 27., kedd

Füstölt csülöktekercs


Gyakran készítem, reggelire,vacsorára felvágott helyett! :)) És mert nagyon szeretjük a füstölt csülköt. :) A megmaradt főzőléből finom kis bableves készülhet.

  • 2 füstölt csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál morzsolt majoránna

  1. A füstölt csülköket puhára főzzük a hagymás, fokhagymás, majoránnás vízben. A hagymát, fokhagymát tisztítva, egészben tesszük a főzőlébe. Én kuktát használok, kb. másfél óra alatt a husi vajpuha lesz.
  2. A csülköket óvatosan kivesszük, vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjanak. Ha már kihűlt kissé, kihúzzuk a csontokat.
  3. Egy tálcára több réteg frissen tartó fóliát vágunk és ráhalmozzuk a csülökhusit úgy, ha a bőrös része lehetőleg kívülre kerüljön.Szorosan feltekerjük, az egyik végét összekötjük. Beállítjuk egy henger alakú formába, én egy műanyag mérőedény szoktam erre a célra használni. Használhatunk őzgerinc formát is, akkor a formát béleljük ki fóliával. Öntünk bele 4-5 evőkanálnyi főzőlevet és a másik végét is szorosan lezárjuk. Egy nehezékkel lenyomkodjuk, hagyjuk teljesen kihűlni
  4. Legalább 1  napra hűtőbe tesszük dermedni. Utána óvatosan leszedjük a fóliát és kedvünk szerint szeleteljük. Fagyaszthatjuk is, felengedés után olyan, mintha akkor készült volna . Friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, főtt tojással mennyei lakoma! A gyerekeim tormával, mustárral eszik! :)




Jó étvágyat kívánok!