2011. január 10., hétfő

Kakaós keksz rolád




·        50  dkg háztartási keksz
·        25 dkg margarin
·        3 dl víz vagy tej
·        4 dkg kakaópor
·        20 dkg cukor
·        rumaroma
·        10 dkg mazsola vagy dió


A kekszet összetördeljük, morzsásra és apró darabosra is. Én mozsarat használok erre a célra.  A tejet a cukorral és a kakaóval elkavarjuk és felforraljuk, hozzáadjuk a margarint és felolvasztjuk. Végül hozzákeverjük a kekszet és a mazsolát. A forró masszát hagyjuk egy kicsit kihűlni. Egy fóliát kiterítünk és a masszából kis rúdnyi (két rúd lesz ebből a masszából) formát alakítunk és szorosan feltekerjük. Néhány órára hideg helyre rakjuk, majd tálaláskor vékonyan szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése