2011. január 11., kedd

Mustáros mézes tarja tepsis burgonyával



·     5-6 szelet sertéstarja
·      1 evőkanál mustár
·      1-2 evőkanál méz 
·     só, bors
·     2 közepes fej hagyma
·     2-3 gerezd fokhagyma
·     olaj vagy zsír
·     kb. fél kiló krumpli

 A húst mossuk meg alaposan, majd egy klopfoljuk ki. A szeleteket beletesszük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, , majd hozzáadjuk a mustárt, a mézet, 3-4 evőkanál olajat és az egészet alaposan átdörzsöljük. Hűtőbe tesszük és ebben a pácban hagyjuk állni legalább egy órát. A krumlikat meghámozzuk, majd négybe vágjuk. Ha letelt a pácidő a húst a krumplival együtt sütőtálba vagy tepsibe helyezzük lehetőleg úgy, hogy szeletek egymás mellett és ne egymáson legyenek. A hagymákat megtisztítjuk, negyedeljük, és a húsra tesszük. Fólia alatt 210 fokon kb 50-60 percig pároljuk, majd hústűvel vagy villával ellenőrizzük, hogy puha-e már a hús, ha még nagyon kemény, tovább pároljuk. Ha már kellően puha, levesszük a fedőt, fóliát és készre sütjük. Ez kb még 25-40 perc. Időnként, kétszer-háromszor meglocsoljuk a zsírjával.  Ha a sütőtálunk fedővel rendelkezik, akkor nem kell levenni a fedőt csak az utolsó 10-15 percben. Légkeveréses sütőben elegendő a 200 fok is. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése