Mivel nagyon szeretem, sokszor próbálkoztam már vele, sokféle receptet és trükköt kipróbáltam, de soha nem lett az igazi. Vagy túl kemény lett, hogy szinte már csúzlizni lehetett volna vele, vagy szétesett az egész. Már már feladtam, amikor a minap Limara odalán rátaláltam a tökéletesnek tűnő receptre, és mivel benne még soha nem csalódtam, ma vettem egy nagy levegőt és kipróbáltam. És láss csodát, sikerült, és nem is akárhogyan! Nagyon nagyon finom lett."
· 3 tojás
· búzadara
· 1 kiskanál olaj
· só
A tojásokat egy nagyobb mélytányérban elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk az olajat, majd annyi búzadarát, hogy körülbelül tejfölnyi sűrűségű masszát kapjunk. Ezután lefedjük, majd legalább 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Amikor készítjük, enyhén sós vizet forralunk, majd egy evőkanál segítségével a masszát beleszaggatjuk a vízbe. Fedő nélkül mérsékelt lángon 15 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedve további 20 percig pihentetjük. Utána egy tálba kiszedjük és a forró húslevessel tálaljuk.
Nagyon jól hangzik. :)))
VálaszTörlésSajnos a grízgaluskával én is bajban vagyok.
Eddig nekem sem voltak sikereim, de ezt bátran merem ajánlani......tényleg nagyon finom lett :-)
VálaszTörlés