2011. február 14., hétfő

Tócsni


·        1 kg burgonya
·        2 tojás
·        5-6 evőkanál liszt
·        só, bors
·        4 gerezd fokhagyma
·        olaj a sütéshez
·        tejföl, reszelt sajt

A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük egy nagyobb tálba és hozzákeverjük a tojásokat, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a lisztet is. Azonnal sütjük, különben a burgonya levet ereszt, valamint megszürkül. Egy serpenyőben felfórosítjuk az olajat és a burgonyamasszát egy evőkanál segítségével az olajba tesszük, majd a kanál hátával kb. 1 cm vékony lepényekké simítjuk. Én kb. másfél evőkanálnyi tócsnikat szoktam sütni. Mindkét oldalát mérsékelt lángon kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése