2011. március 5., szombat

Halkrémes szendvics


·        1 konzerv füstölt sprotni
·        1 konzerv olajos heringfilé
·        1 közepes fej hagyma
·        2 evőkanál margarin (dobozos)
·        egy csipetnyi só
·        2 evőkanál citrom
·        citrom vagy narancsszeletek a díszítéshez


A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A konzerveket kibontjuk, az olajat alaposan lecsepegtetjük, majd a halakat egy lapos tányérra tesszük és villával összenyomkodjuk. Ezután az összes hozzávalót betesszük a turmixgépbe és krémesre turmixszoljuk. A kész halkrémet tegyük egy tálkába, fedjük le és tálalásig tegyük a hűtőszekrénye. A tetejét vékony karikákra vágott citrommal díszítjük.
Pirítóssal, friss házi kenyérrel kínáljuk. A Friss házi kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése