2011. november 3., csütörtök

Almás - fahéjas amerikai palacsinta



·        40 dkg liszt
·        2 csomag sütőpor
·        2 tojás
·        6 dl tej
·        10 dkg olvasztott margarin
·        1 csomag vaníliás cukor
·        1 csapott kiskanál őrölt fahéj
·        2 közepes alma
·        6 evőkanál cukor
·        2-3 csipetnyi só
·        olaj a sütéshez


A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, fahéjjal együtt. A közepébe csináljunk egy kis mélyedést, ebbe tegyük az olvasztott margarint, valamint a felvert tojásokat. A tejet langyosítsuk meg és apránként adagoljuk a cukros, tojásos keverékhez. Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá az egész tejet és keverjük ki csomómentesre. Végül adjuk hozzá a megtisztított reszelt almát is. Kis adagokban (egy közepes merőkanálméretet nézve, fél merőkanálnyit), forró, enyhén olajos serpenyőben közepes lángon süssük ki mindkét oldalát. Önmagában is nagyon finom, de kínálhatunk mellé baracklekvárt, kakaós öntetet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése