· kb. ½ kg babapiskóta ( 40 db)
· 50 dkg mascarpone
· 4 tojás
· 10 – 12 evőkanál cukor
· 2 csomag vaníliás cukor
· 1 csipetnyi só
· Kávé + 3 evőkanál cukor
· két kiskanál rumaroma
· cukrozott, illetve natúr kakaópor
· áfonyadzsem
Ez volt az első édesség, amit életemben először el tudtam készíteni. Azóta is nagy híve vagyok, sok variációt kipróbáltam, de az igazi számomra az, amikor nagyon lágy, krémes, omlós. Ebből persze következik, hogy tálaláskor igencsak szétesik és fotózni sem könnyű, de az íze kárpótol mindenért.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és utána belekeverjük a mascarponét is. A fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk, majd a két krémet lazán összekeverjük. Mivel nálunk a gyerekek is nagyon szeretik, ezért kevés kávéból kb. 4 dl. kávét főzök, hozzáadom a cukrot, rumaromát, majd ha kihűlt elkezdem beleáztatni a babapiskótákat. Oldalanként 1-2 másodpercig áznak, aztán kiveszem őket és lerétegezem egy tálba. Erre jön a tojásos mascarponés krém fele, majd bőven megszórom mindkét kakaóorral. Ismét jön egy réteg piskóta, krém, tetejére kakaó. Lefedve a hűtőbe tesszük legalább fél napig. Tálaskor a tetejét megszórjuk kevés kakaóval, és rácsöppentünk egy két kiskanál áfonyadzsemet.
Fantasztikusan néz ki, én is imádom az ilyen édességeket. Krémes, lágy és még áfonyás is, akkor én már olvadok is:)
VálaszTörléstrollanyuval egyetértésben, fantasztikus, és az ember legszívesebben belekanalazna!:) Gyönyörű a tányérod!!
VálaszTörlésSzia Tücsi!
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves szavaid! Ez a kedvenc tányérom, szinte minden édességet ezen fotózok :-) Köszöntelek az oldalon!