· 8 tojás
· 4 gomba
· 8-10 dkg erdélyi szalonna
· 1 közepes fej vöröshagyma
· ½ kápia paprika vagy pritamin
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 dl tej vagy főzőtejszín
· só, bors, csipetnyi morzsolt majoránna
· 10 dkg reszelt sajt a tetejére
· olaj
A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk, majd felszeleteljük nem túl vékonyan. A paprikát felszeleteljük 1 cm-es csíkokra. A szalonnát kb. fél cm-es csíkokra vágjuk és egy teflon serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és gyakori kevergetéssel üvegesre pároljuk.
Ezután beletesszük a zúzott fokhagymát, gombát, paprikát sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy csipetnyi majoránnával, átkeverjük és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és megsózzuk. Ezután a tojásokat hozzáadjuk a gombás hagymás szalonnás alaphoz, egyszer átkeverjük, majd takarékon lefedve kb. 10-14 perc alatt megsütjük. Kevergetni többet nem szabad. Ha a teteje már szilárd, levesszük a tűzről és megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok!
Kinézetre is fantasztikus, ízgazdag omlettet készítettél, nálunk is sokszor készül gyors vacsoraként. Nagyon ínycsiklandó:)
VálaszTörlésKöszönöm. Nálunk is gyakran kerül az asztalra, mindenféle variációban, attól függ, hogy éppen mi lapul a hűtőben :-)
TörlésNagyon köszönöm az ötletet. Isteni finom, mutatós és egyben laktató :)
VálaszTörlés