2012. február 21., kedd

Sajtos gombás szalonnás omlett




·        8 tojás
·        4 gomba
·        8-10 dkg erdélyi szalonna
·        1 közepes fej vöröshagyma
·        ½ kápia paprika vagy pritamin
·        2 gerezd fokhagyma
·        1 dl tej vagy főzőtejszín
·        só, bors, csipetnyi morzsolt majoránna
·        10 dkg reszelt sajt a tetejére
·        olaj


A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk, majd felszeleteljük nem túl vékonyan. A paprikát felszeleteljük 1 cm-es csíkokra. A szalonnát kb. fél cm-es csíkokra vágjuk és egy teflon serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és gyakori kevergetéssel üvegesre pároljuk. 




 Ezután beletesszük a zúzott fokhagymát, gombát, paprikát sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy csipetnyi majoránnával, átkeverjük és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és megsózzuk. Ezután a tojásokat hozzáadjuk a gombás hagymás szalonnás alaphoz, egyszer átkeverjük, majd takarékon lefedve kb. 10-14 perc alatt megsütjük. Kevergetni többet nem szabad. Ha a teteje már szilárd, levesszük a tűzről és megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok!




3 megjegyzés:

  1. Kinézetre is fantasztikus, ízgazdag omlettet készítettél, nálunk is sokszor készül gyors vacsoraként. Nagyon ínycsiklandó:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Nálunk is gyakran kerül az asztalra, mindenféle variációban, attól függ, hogy éppen mi lapul a hűtőben :-)

      Törlés
  2. Nagyon köszönöm az ötletet. Isteni finom, mutatós és egyben laktató :)

    VálaszTörlés