2012. március 10., szombat

Őszibarackos, almás csirekemell olvasztott sajttal a tetején




·        1 kicsontozott csirkemell
·        só, bors
·        őszibarack befőtt
·        2-3 alma
·        2 gerezd fokhagyma
·        1 evőkanál méz
·        20 dkg reszelt sajt
·        olaj a sütéshez

A csirkemellet megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük zúzott fokhagymával, 4-5 evőkanálnyi olajat adva hozzá. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és ebben a pácban hagyjuk legalább 2 órán keresztül. Utána egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk és közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük a csirkemell filéket, és a szeleteket átesszük egy tepsibe, vagy más hőálló tálba.

A megmaradt zsiradékon átforgatjuk a meghámozott, felszeletelt almát, majd a hús köré rendezgetjük. A szaftot ráöntjük. A hússzeletekre egy-egy félbevágott barackot teszünk, az almák közé is teszünk néhány kisebb darabra vágott barackszeletet. Az egészre rácsorgatunk  egy evőkanál mézet és 20 percre betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Majd kivesszük, megszórjuk a barackos hússzeleteket reszelt sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt elolvad a tetején. Hasábburgonya, krumplipüré, hagymás krumpli illik hozzá. 


3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom a gyümölcs és a csirkemell együtt, én kedvelem az ilyen párosokat. Mégis ritkán készítek ilyet, mert az én párom nem szereti, jobban válogat, mint egy gyerek.

    VálaszTörlés
  2. Jöttem, láttam, itt maradtam!:) El sem tudom képzelni, hogy nem találtam ide eddig. Nagyon tetszik a blogod!!! Ez a kaja pedig mennyei!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mézeskalács! Üdv nálam, örülök, hogy tetszik amiket kreálok :-)) Ez az egyik kedvencem, nagyon szerem a húsokat gyümölccsel variálni.

      Törlés