· 5-6 szelet csont nélkül tarja
· 4-5 gerezd fokhagyma
· só, bors, csipetnyi pirospaprika
· kb. 3 evőkanál liszt
· 1 kg burgonya
· olaj és zsír
A tarjaszeleteket megmossuk, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát bedörzsöljük zúzott fokhagymával és egymásra rakva a szeleteket legalább 1 órán át állni hagyjuk.
Egy lapos tányérra lisztet teszünk, hozzákeverjük a csipetnyi pirosparikát, majd a szeleteket beleforgatjuk. Túl sok liszt ne legyen a húson, mert sütés közben a liszt könnyen megég és keserű lesz. Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi zsírt forrósítunk és közepes lángon kisütjük a hússzeleteket. Mindkét oldalának kb. 2-3 perc kell. Akkor jó, ha már enyhén megpirult. A megsült szeleteket tegyük át egy tepsibe, vagy hőálló tálba, a tetejére halmozzunk egy kevés zsírt, és öntsük alá a pecsenyelét, amiben a húst kisütöttük. 200-220 fokos sütőben 15 perc alatt pirítsuk meg.
A burgonyát mossuk, pucoljuk majd vékony karikára vágva, bő, forró olajban süssük meg. Tartármártást vagy friss salátát, savanyúságot kínáljunk mellé.
De jól mutat:) Szívesen elfogadnám:)
VálaszTörlésKöszönöm :-)
TörlésNagyon jól néz ki! Én is el fogom készíteni:) Köszi:)
VálaszTörlésNagyon szívesen. Én köszönöm :-)
TörlésNagyon klassz, szeretem ezt a szót, pecsenye, olyan különleges:) Zsírt én egyáltalán nem használok, de gondolom jó anélkül is.
VálaszTörlésPersze, olajban sütve is fenséges, mi a zsírt jobban szeretjük, attól omlósabb, lágyabb lesz a hús. És az utána megmaradt fűszeres, pecsenyezsír friss kenyérre kenve, újhagymával........:-))
TörlésCsodálatosat alkottál egyszerű tarjából. Mindenképpen megcsinálom a családnak!
VálaszTörlésKöszönöm, biztos nálad is nagy sikere lesz :-)
VálaszTörlésA hús zsírban készítve sokkal finomabb! Nagyon finom pecsenye, sült krumplit is régen ettem!
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki a fotóid, ezért vasárnap, családi névnapozásra vagy a tepsis tarját, vagy a tepsis oldalast ( amelyik nem lesz annyira zsíros, azt veszem meg ) fogom elkészíteni, remélem, az enyém is ilyen jól fog kinézni! Köszönöm az ötletet!
VálaszTörlés