2012. április 15., vasárnap

Fokhagymás pecsenye sült burgonyával



·        5-6 szelet csont nélkül tarja
·        4-5 gerezd fokhagyma
·        só, bors, csipetnyi pirospaprika
·        kb. 3 evőkanál liszt
·        1 kg burgonya
·        olaj és zsír


 A tarjaszeleteket megmossuk, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk,  mindkét oldalát bedörzsöljük  zúzott fokhagymával és egymásra rakva a szeleteket legalább 1 órán át állni hagyjuk.

Egy lapos tányérra lisztet teszünk, hozzákeverjük a csipetnyi pirosparikát, majd a szeleteket beleforgatjuk. Túl sok liszt ne legyen a húson, mert sütés közben a liszt könnyen megég és keserű lesz. Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi zsírt forrósítunk és közepes lángon  kisütjük a hússzeleteket. Mindkét oldalának kb. 2-3 perc kell. Akkor jó, ha már enyhén megpirult. A megsült szeleteket tegyük át egy tepsibe, vagy hőálló tálba, a tetejére halmozzunk egy kevés zsírt, és öntsük alá a pecsenyelét, amiben a húst kisütöttük. 200-220 fokos sütőben 15 perc alatt pirítsuk meg.

A burgonyát mossuk, pucoljuk majd vékony karikára vágva, bő, forró olajban süssük meg. Tartármártást vagy friss salátát, savanyúságot kínáljunk mellé. 





10 megjegyzés:

  1. De jól mutat:) Szívesen elfogadnám:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Én is el fogom készíteni:) Köszi:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz, szeretem ezt a szót, pecsenye, olyan különleges:) Zsírt én egyáltalán nem használok, de gondolom jó anélkül is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, olajban sütve is fenséges, mi a zsírt jobban szeretjük, attól omlósabb, lágyabb lesz a hús. És az utána megmaradt fűszeres, pecsenyezsír friss kenyérre kenve, újhagymával........:-))

      Törlés
  4. Csodálatosat alkottál egyszerű tarjából. Mindenképpen megcsinálom a családnak!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, biztos nálad is nagy sikere lesz :-)

    VálaszTörlés
  6. A hús zsírban készítve sokkal finomabb! Nagyon finom pecsenye, sült krumplit is régen ettem!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néznek ki a fotóid, ezért vasárnap, családi névnapozásra vagy a tepsis tarját, vagy a tepsis oldalast ( amelyik nem lesz annyira zsíros, azt veszem meg ) fogom elkészíteni, remélem, az enyém is ilyen jól fog kinézni! Köszönöm az ötletet!

    VálaszTörlés