2012. június 26., kedd

Füstölt sonkás sajtos szarvacska római tálban sütve




·        40 dkg szarvacska
·        30 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
·        3 tojás
·        3,5 dl tejföl
·        só, bors, olaj
·        két szál újhagyma zöldje vagy metélőhagyma
·        20 dkg trappista vagy edami sajt
·        további tejföl a tálaláshoz

 A római tálba vizet teszünk és legalább 10 percre magára hagyjuk, majd kiöntjük a vizet belőle, enyhén megtörülgetjük és kiolajozzuk.  A tésztát bő, lobógó, sós vízben megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. A sajtot lereszeljük. Míg a tészta fő, a sonkát vagy tarját ledaráljuk, vagy egy késes aprítóval felaprítjuk.
A tojásokat felverjük, majd a tejföllel együtt a sonkapéphez keverjük, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, vízzel leöblítjük, majd lazán összekeverjük a tejfölös, sonkás krémmel és óvatosan  hozzákeverjük a reszelt sajt felét is. A sonkás tésztát beletesszük a kiolajozott tálba, rátesszük a tetejét és kb. 40-45 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe. Majd kivesszük, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, valamint a felaprított zöldhagymával és a sajt olvadásáig visszatesszük a sütőbe.
Tálaláskor további tejfölt kínálunk hozzá. 




3 megjegyzés: