2012. június 6., szerda

Tejszínes zöldborsófőzelék sült kolbásszal




·         1 üveg zöldborsó ( 720 ml)
·        1 dl tejszín
·        1 vöröshagyma
·        1 gerezd fokhagyma
·        fél csokor petrezselyem zöldje
·        só, cukor
·        2 evőkanál liszt
·        olaj

·        2 pár debreceni kolbász


Friss zöldborsó híján üvegeset használtam, de a család így sem panaszkodott. Egy kis olajon közepes lángon üvegesre pároljuk a kis kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint az apróra vágott petrezselymet. Jól átforgatjuk, enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót levével együtt. Adunk még hozzá kb. 1,5 -2 dl vizet, megsózzuk és ízlés szerint cukrozzuk. Mi jó édesen szeretjük, úgyhogy bőven tettem bele cukrot. Lefedve takarékon kb. 15 percig főzzük. Két evőkanál lisztet egy kis vízzel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejszínt, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.

A kolbászokat vékonyan bevagdossuk, majd olajban vagy zsírban közepesen tűzön kisütjük. 

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése