2012. augusztus 9., csütörtök

Baconba göngyölt aszalt szilvával, dióval töltött csirkemell




·        1 csirkemell ( 60-70 dkg)
·        só, bors
·        csipetnyi gyömbér
·        1 gerezd fokhagyma
·        1 evőkanál méz
·        aszalt szilva
·        néhány szem dióbél
·        néhány csipetnyi fahéj
·         12-14 vékony szelet bacon
·         olaj


A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a fűszerekkel, 4-5 evőkanálnyi olajat adva hozzá. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és ebben a pácban hagyjuk legalább 2 óráig.

Pácolás után két-három baconszeletre ráfektetjük a csirkemell szeletet, két, három szilvát, illetve dióbelet ráhelyezünk, megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal, és az egészet feltekerjük. A hústekercseket egy kiolajozott tepsibe tesszük, öntünk alá fél dl vizet és fóliával letakarva 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Utána levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, míg a bacon szépen megpirul. Burgonyapürével tálaljuk. 




5 megjegyzés:

  1. Igazi különleges csemege:) Szeretném azt hiszem:)

    VálaszTörlés
  2. Minden összetevőjét egyenként is imádom, de így egyben....gyönyörű! Mentettem is a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Ez igazi finomság lehet, nagyon guszta! Dióm nincs(nem lehet kapni mostanában) és nem is tudom mikor lesz, de nagyon szívesen kipróbálnám ezt a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon finom lehet. Érdekes kombináció, de finom. Nemsokára nevezhetsz is vele :)

    VálaszTörlés
  5. Kati, Teller-cake, Éva és Martinelli, köszönöm. Tényleg nagyon finom, különleges csemege és viszonylag gyorsan elkészíthető.

    VálaszTörlés