2013. február 10., vasárnap

Angol szalonnás-hagymás zöldbab




·        2 nagy fej vöröshagyma
·        20 dkg angol szalonna
·        1 konzerv vágott zöldbab
·        só, bors, szárított majoránna
·        2 gerezd fokhagyma
·        olaj


A szalonnát csíkokra vágjuk és kevés olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát és kevergetve addig pároljuk, míg a hagyma üveges lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk morzsolt majoránnával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Majd következik a zöldbab is. Az egészet jól átkeverjük és további 5 percig fedő alatt pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Reggelire, vacsorára egyaránt ajánlom, gyorsan és könnyen elkészíthető. 

Friss kenyérrel tálaljuk. 





2 megjegyzés: