2014. július 28., hétfő

Baconbe göngyölt Stefánia szelet




  • 80 dkg darált hús
  • 2 tejbe áztatott és kinyomkodott zsemle
  • 2 tojás
  • 4 főt tojás
  • só, bors, pirospaprika, csipetnyi majoránna
  • fél csokor petrezselyem zöldje
  • 2 kisebb hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 szelet bacon

  1. A húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük. 
  2. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adunk hozzá őrölt pirospaprikát, 1-2 csipetnyi majoránnát, zöld petrezselymet. Lefedve a hütőben legalább egy órán át pihentetjük, így az ízek jobban összeérnek. 
  3. Egy őzgerincformát kizsírozunk, belefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a szélei lelógjanak. Beletesszük a húsmassza felét, majd elrendezgetjük a főt tojásokat, majd befedjük a maradék hússal. A baconszeleteket ráhajtjuk.
  4. Fóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőben egy órán át sütjük, majd a fóliát levesszük és aranybarnára pirítjuk. Ezután kiborítjuk egy tepsire és megsütjük a másik oldalát is.
  5. Ha kissé kihült, gyönyörűen szeletelhető. 
 Jó étvágyat kívánok!


2 megjegyzés:

  1. Milyen látványos, ahogyan rápirult a bacon! Ki fogom próbálni, emrt "csomagolás" nélkül szoktam készíteni a stefániát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm .Látványos és milyen finom :)

      Törlés