2014. november 6., csütörtök

Sajtos rakott karfiol
























Sokszor készítek rakott ételeket, rendszerint sok sok  hússal. :) Most kipróbáltam egy hús nélküli változatot, nagyon finom lett, nem volt hiányérzetem. A gyerkőcök rajongtak érte, ők kevésbbé húsimádók, mint én :) Éva rakott zöldbabja adta az ötletet, ezúton is köszönöm neki! :)

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 10 dkg rizs
  • 1 nagy pohár tejföl (320 g)
  • 2 tojás
  • só, bors, vaj
  • 30 dkg trappista sajt
  1.  A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. 
  2. A rizst puhára pároljuk, a tojásokat elkeverjük a tejfölben, enyhén megsózzuk, a sajtot lereszeljük.
  3. Egy jénai vagy más tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd rétegezzük a hozzávalókat. Karfiol, rizs, tejföl, reszelt sajt. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, majd újra jön egy réteg karfiol, rizs és tejföl. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokos sütőben lefedve 20 percig sütjük. Fedő nélkül további 7-8 percig pirítjuk. 
Jó étvágyat kívánok!






7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Örülök hogy kipróbáltad, nekem is nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva, nagyon ízlett, legközelebb jön a zöldbab :)

      Törlés
  2. Rizzsel még nem készítettem rakott karfiolt, de tetszik az ötlet. Finom lehet, persze JÓ sok sajttal. ;)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó! Bár én elfogultnak számítok karfiol ügyben. Néha eljátszom azt is, hogy veszek egyet, sós lében megfőzöm és elfogyasztom csak úgy natúr. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves MJ, köszönöm! Szívemből szóltál, én is imádom. Bármikor, bármilyen formában jöhet, ettem már nyersen is...bár az nem az igazi :))

      Törlés
  4. Nagyon guszta ez a rakott karfiol. Még nem készítettem eddig, de ez most nagyon megtetszett!:)

    VálaszTörlés