2015. október 1., csütörtök

Római tálban sütött pulykahúsos rakott tök



  • 1 kisebb tök
  • 50 dkg darált pulykacomb 
  • 1 fej vöröshagyma és egy kisebb a tetejére
  • 1 paradicsom
  • 4 közepes burgonya
  • 12 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 15 dkg sajt (nálam dán fehér sajt)
  • 3 dl 12%-os tejföl
  • só, bors, pirospaprika, lestyán
  • 1 szál újhagyma tálaláskor
  • olaj 

  1.  A tököt megpucoljuk, a belsejét kanállal kikaparjuk, vékonyan felkockázzuk, megsózzuk.
  2. A rizst enyhe sós vízben félpuhára előfőzzük, félretesszük. A burgonyákat héjában megfőzzük, majd ha kihűltek megpucoljuk és karikákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és két csipetnyi lestyánnal. Kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt 10 percig pároljuk, majd belekeverünk kb. 1 dl tejfölt.  
  4. A maradék tejfölben elkeverjük a tojást. 
  5. A római tálat beolajozzuk vagy kikenjük margarinnal, majd rétegesen lerakjuk a hozzávalókat. Alulra kerül a burgonya, tök fele, az egész hús, rizs, a tojásos tejföl fele. Sózzuk, borsozzuk, pici lestyán majd rámorzsoljuk a sajtot. Erre jön a következő réteg burgonya, tök. Beborítjuk a maradék tejföllel, a tetejére helyezzük a paradicsomkarikákat és a vékonyra szeletelt hagymát. 
  6. Hideg sütőbe toljuk és 180 fokon tetővel együtt 30-35 percig sütjük. A teteje nélkül további 10 percig pirítjük. 
  7. Tálaláskor megszórjuk karikákra vágott újhagymával. 
















































































Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. De finom lehet! Szeretem az ilyen egytálételeket :-)

    VálaszTörlés
  2. Hű, de jól néz ki! Játék van nálam. Régi recepttel is jöhetsz.

    VálaszTörlés