2017. március 4., szombat

Cseréptálban sült oldalas káposztaágyon



Múlt héten vettem ezt az 5 literes cserpéredényt, íziben ki is próbáltam. :) Nagyon tetszik, az egyetlen pici hátránya, hogy tisztítás után a szagok enyhén benne maradnak. Ecetes vízzel áztattam, alaposan átmostam, talán így már jó lesz. :)

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 1 kg oldalas
  • só, bors, pirospaprika
  • 3-4 gerezd fokhagymat

  1. A cseréptálat megtöltjük vízzel és fél órán át áztatjuk, majd kiöntjük.
  2. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk,  bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával.
  3. A káposztát belerakjuk az edénybe, majd a tetején elrendezgetjük az oldalas darabokat. Hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, lefedjük és 180-200 fokos sütőben kb. 1,5  óra alatt puhára sütjük. 
  4. Végül levesszük a tetejét és úgy sütjük tovább, míg  a husi megpirul. 





Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

  1. Ez lesz a jövő héten. Oldalas is van, káposzta is, karácsonyra kaptam egy cseréptálat is. Még nem is avattam be. Játék van nálam. Várlak szeretettel.

    VálaszTörlés
  2. Elkészítettem és nagyon finom lett, köszönöm a receptet:)

    VálaszTörlés
  3. Remek! Csak a húsra még egy ki kömény kell nekünk.

    VálaszTörlés
  4. Remek! Csak a húsra még egy ki kömény kell nekünk.

    VálaszTörlés
  5. Remek! Csak a húsra még egy kis kömény kell nekünk.

    VálaszTörlés