2020. április 1., szerda

Fordított almás pite



Ez is egy első alkalmas süti, mostanában a bezártság miatt sok olyan receptet próbálok ki, amire eddig nem jutott időm. Annyira egyszerűen és gyorsan össze lehet rakni, hogy sajnálom, miért nem próbáltam ki korábban. Isteni finom, lágy a tésztája, az alja pedig.... ami eredetileg a teteje volt, ropogósra sül és ami csoda, hogy később is az marad. :) Azt hiszem ez lesz a család új kedvenc pitéje! 


Hozzávalók:
  • 3 nagyobb pirosalma
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • kevés vaj a kenéshez
  • őrölt fahéj
  • 1 tasak vaníliás cukor

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy kapcsos tortaformát ( az enyém 26 cm-es) sütőpapírral kibélelünk, kivajazzuk, megszórjuk a vaníliás cukorral.
  3. Beleborítjuk az almát, megszórjuk fahéjjal.
  4. Az egész tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habbá verjük, kb 6-7 perc, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet és óvatosan elkeverjük.
  5. A tésztát ráborítjuk az almára, egy villa segítségével enyhén megkeverjük, hogy az almák közé is jusson a tésztából.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, alul felül sütés módban kb. 40-45 percig sütjük. Légkeveréssel pár perccel korábban készen van, tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült a belseje. 
  7. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, a tortaforma karimáját amint tudjuk, levesszük.
  8. Ha már teljesen kihűlt, egy tányért helyezünk a pitére és átfordítjuk. Leszedjük  a sütőpapírt és az almás részt megszórjuk fahéjas porcukorral.  










Jó sütögetést kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése