2020. október 10., szombat

Nutellás erdei gyümölcsös torta mandulával


 

Tegnap délután édességért könyörögtek a gyerekeim, így gyorsan összedobtam ezt a gyümölcsös, pudingos piskótát. Aszerint alakult a töltelék, ami éppen itthon volt. :))


Hozzávalók: 

  • 4 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • kb. 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
  • két evőkanálnyi hántolt, szeletelt mandula
  • 2 dl Hulala tejszín
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 3 evőkanál nutella
  • 3 evőkanál lekvár (nálam bourbonos cseresznyés lekvár)

  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral szintén habosra keverjük, majd óvatosan  a két krémet összekeverjük. Kanalanként hozzászitáljuk a lisztet és egy fakanállal, laza mozdulattokkal elkeverjük.
  2. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk  sütőpapírral, az oldalát is, majd beletesszük a tésztát, vigyázva arra, hogy minél kevesebbet rázogassuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük. Légkeveréses módban. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté. 
  4. Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd hagyományos módon megfőzzük a pudingot. Még melegen adagonként belekeverjük a vajat. Hagyjuk langyosra hűlni, időnként átkeverjük, hogy jó krémes állaga legyen.
  5. A Hulalát kemény habbá verjük.
  6. Összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a lekvárral, erre jön a vaníliás krém fele. Megszórjuk a gyümölcs felével. A nutellából ide oda pöttyintgetünk, megszórjuk a mandula felével. Erre jön a Hulala krém fele.
  7. Rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék vaníliás krémmel, majd a Hulalával. Megszórjuk a maradék gyümölcses, mandulával. Tálalásig a hűtőbe tesszük. 




2 megjegyzés: