2020. november 12., csütörtök

Bolognai kagylótészta pirított baconnal, cheddar sajttal


Ez egy gyors, megúszos étel, akkor szoktam ezt készíteni ha másra nincs időm, vagy energiám. Ezlért mindig van itthon bolti bolognai szósz, nekem a Lidlis vált be, de Knorr üvegese is jöhet. :)

Hozzávalók:

  • 1 üveg bolognai szósz
  • 50 dkg kagylótészta
  • kb. 20 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt főtt tarja
  • 1 kisebb lilahagyma
  • só, bors
  • friss bazsalikom
  • 10 dkg cheddar sajt vagy más, ízlés szerint

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A bacont, tarját, lilahagymát kockákra vágjuk és együtt, kevés olajon megpírítjuk.
  3. Végül a tésztát összekverjük a szósszal, a pirított hagymás, baconnal. 
  4. Belereszeljük  a sajtot és jól összekeverjük az egészet. 
  5. Megszórjuk frissen őrölt borssal, frissen vágott bazsalikommal. 




2 megjegyzés: