2020. december 20., vasárnap

Duplán sütött krémes, sajtos-baconos burgonya



A gyerekek nagy kedvence, gyakran készítem nekik :))

Hozzávalók:
  • 6-7 nagyobb burgonya
  • kb 15 dkg reszelt vagy szeletelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • só ízlés szerint
  • 1,5 dl meleg tej
  • 5 dkg vaj

  1. A burgonyákat megmossuk, villával mindkét oldalát megszurkáljuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
  3. Hagyjuk langyosra hűlni. A tetejüket levágjuk, a belsejét egy nagyobb tálba kikanalazzuk, a levágott részből is.
  4. Pürét készítünk a vaj, meleg tej hozzáadásával. Az egészet krémesre keverjük, sózzuk, ízlés szerint csipetnyi szerecsendiót adunk hozzá. Majd az egészet visszatöltjük a burgonyákba.
  5. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal vagy ráhelyezzük a sajt lapokat, megszórjuk a kockákra vágott baconnal és visszatesszük a sütőbe további 10 percre, 180 fokra. 








3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, ínycsiklandó, szívesen elfogadnám vacsorára 😀

    VálaszTörlés
  2. Kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Verus, boldog, békés karácsonyt kívánok sok szeretettel Neked és családodnak!

    VálaszTörlés