2021. május 25., kedd

Fenyőszörp

A gyerekeim nagyon szeretik, finom és nem utolsó sorban gyógyhatása sem elhanyagolható. Megfázásos időszakban, köhögés csillapításra nagyon hatásos.

Pontos adagokat nem írok, hisz attól függ, mennyi fenyőrügyet sikerült szereznünk.

Hozzávalók:

  • fenyőrügy
  • cukor
  • 2-3 bio citrom
  • 1-2 evőkanálnyi citromsav

  1. Egy nagyobb tálnyi zsenge lucfenyőhajtást szedünk. Edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi. 
  2. A  bio citromokat felkarikázzuk és szintén beletesszük. Egyszer felforraljuk, majd lefedve 1 napig pihentetjük.
  3. Másnap leszűrjük, majd literenként 1 kg cukrot adunk hozzá. Belekeverjük a citromsavat is. Nekem 5 liter szűrt levem lett, ehhez jött 5 kg cukor és 2 evőkanál  citromsav. 
  4. Újra felforraljuk, majd még forrón, gézlapon vagy más szűrőn átszűrve csatos üvegekbe merjük és száraz dunsztba téve hagyjuk kihűlni.
  5. Nyáron hideg ásványvízzel, jégkockákkal kitűnő hűsítő.
 






A fenyőszirup receptjét  itt találjátok. Főzés nélkül készül, így  hatóanyag tartalma is lényegesen nagyobb. A kész szirupot érdemes hűvös helyen, akár a hűtőben tárolni.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, még nem ittunk ilyet, de már sokat hallottunk róla, a gyógyhatásáról is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki Kati, nagyon finom, szerintem ízleni fog!🙂❤

      Törlés
  2. Finom lehet és nem is kell hozzá sok alapanyag! Sajnos a fenyőre allergiás vagyok:)

    VálaszTörlés