2011. január 13., csütörtök

Kőrözött



 ·        25 dkg  juhtúró
·        1 közepes fej hagyma
·        egy szál újhagyma zöldje
·        2 evőkanál margarin
·        2 evőkanál tejföl
·        só, bors, pirospaprika, köménymag
·        egy gerezd zúzott fokhagyma


A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával, őrölt köménymaggal, a margarinnal és tejföllel. Ízlés szerint borsozzuk, majd hozzáreszeljük a hagymát és beletesszük a zúzott fokhagymát és zöldhagymát is. Az egészet jól kikeverjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Figyeljünk arra, hogy milyen sós a juhtúró, vannak olyan változatok, amik önmagukban is elég sósak, külön nem kell a körözöttet megsózni.
Friss házi kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.
Ha nem tudunk juhtúrót beszerezni, tehéntúróból is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése