· 25 dkg juhtúró
· 1 közepes fej hagyma
· egy szál újhagyma zöldje
· 2 evőkanál margarin
· 2 evőkanál tejföl
· só, bors, pirospaprika, köménymag
· egy gerezd zúzott fokhagyma
A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával, őrölt köménymaggal, a margarinnal és tejföllel. Ízlés szerint borsozzuk, majd hozzáreszeljük a hagymát és beletesszük a zúzott fokhagymát és zöldhagymát is. Az egészet jól kikeverjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Figyeljünk arra, hogy milyen sós a juhtúró, vannak olyan változatok, amik önmagukban is elég sósak, külön nem kell a körözöttet megsózni.
Friss házi kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.
Ha nem tudunk juhtúrót beszerezni, tehéntúróból is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése