2011. február 18., péntek

Besamel mártás


·        4 dkg margarin
·        4 dl tej
·        2 púpos evőkanál liszt
·        só, bors
·        ½ kiskanál pirospaprika
·        2 dl tejföl


A margarint felolvasztjuk, de nem pirítjuk, mert úgy megváltozik az íze. Miután megolvadt, belekeverjük a pirospaprikát majd hozzáadjuk a két evőkanál lisztet és néhányszor gyorsan átkeverjük. Majd felengedjük a forró tejjel és sűrű péppé főzzük. Folyamatosan kevergetjük, mert könnyen leéghet. Kb. 5 -8 percig takarékon forraljuk. Ezután levesszük a tűzről, majd ha már kihűlt egy kicsit, belekeverjük a tejfölt is.
Rakott zöldséges ételekhez, hortobágyi húsos palacsintához illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése