2011. május 11., szerda

Gyros


·         kb. 50 dkg apróra vágott sült hús
·         lilahagyma, paradicsom
·         káposzta, salátazöld
·         kígyó uborka
·         öntet


Elkészítjük a pitákat. Tálaláskor apróra vágott sülthúst (gyros fűszerkeverékkel bepácolt és megsütött tarja, oldalas, karaj), zöldségeket, salátát, öntetet teszünk ki, mindenki elkészítheti a saját gyrosát.
Én rendszerint tejfölbe, kefirbe vagy joghurtba kevert öntetport használok, de ha ez nincs otthon, saját készítésű öntetet is használhatunk.

Öntet tipp:
  • 2 pohár joghurt vagy tejföl, citromlé ízlés szerint, apróra vágott petrezselyem
  • csipet só, bors, chili (aki szereti), 1 gerezd zúzott fokhagyma






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése