2011. június 10., péntek

Tepsiben sült tejszínes tengeri halfilé újkrumplival




·        1 kg tengeri halfilé,  ( kb. 4-5 szelet)
·        2 dl 20 %-os tejszín
·        4-5 evőkanál tejföl
·        10 dkg vaj vagy margarin
·        só, bors
·        4 gerezd fokhagyma
·        hal fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű)
·        1 kg újkumpli


 A halfiléket felengedés után alaposan bedörzsöljük sóval, zúzott fokhagymával, hal fűszerkeverékkel és lefedve legalább másfél órán át hagyjuk állni. A sóval óvatosan bánjunk, a fűszerkeverék is tartalmazhat sót, érdemes felhasználás előtt megkóstolni. A krumplikat megpucoljuk és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsiben felolvasztjuk a margarint majd elrendezgetjük a halfiléket, a szeletek közé rakosgatjuk a krumplikat is. Meglocsoljuk a tejszínnel, majd egy-egy evőkanálnyi tejfölt elkenünk a halfilék tetején. Enyhén sózzuk, borsozzuk a tetejét, majd betesszük a sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt készre sül. Ha már puha a krumpli, biztosan átsült a hal is. Citromszeletekkel díszítve tálaljuk. 
Ha nem újkrumplival készítjük,  akkor legalább 30 percig fólia alatt sütjük, majd azután kb 10 percig, míg egy kicsit megpirul.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése