2011. szeptember 19., hétfő

Rántott borda fokhagymás, petrezselymes bundában


·        7-8 szelet sertésborda (rövid vagy hosszú karaj)
·        3 tojás
·        1 dl tej
·        liszt, zsemlemorzsa
·        két gerezd fokhagyma
·        néhány szál petrezselyem zöldje
·       
·        olaj


 A hússzeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, és mindkét oldalát enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és lefedve legalább egy óráig a hűtőbe tesszük. Előkészítünk két lapos, valamint egy mélytányért, az egyik laposra lisztet, a másikra zsemlemorzsát szórunk. A mélytányérban összeütjük a tojásokat, és jól felverjük egy csipetnyi sóval, tejjel együtt. A petrezselymet apróra vágjuk, és a tojáshoz keverjük. Ha letelt a pácolási idő, a hússzeleteket egyenként a következő módón panírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a petrezselymes tojásba, végül a zsemlemorzsába. Tenyerünkkel egy kicsit megnyomkodjuk és bő, forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Először lefedve sütjük, majd 4-5 perc múlva megfordítjuk és ezután fedő nélkül sütjük meg a másik felét. Többször átforgatni nem szabad, mert úgy a hús könnyen kiszárad, kemény lesz.
Burgonyakörettel, párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése