2011. december 15., csütörtök

Gyümölcsmártás


·        5 nagyobb alma
·        2 körte
·        3 mandarin
·        ½ citrom leve
·        őrölt fahéj, szegfűszeg
·        8 evőkanál cukor
·        5 dkg margarin
·        2 evőkanálnyi morzsolt dió


A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a cukrot és közepes tűzön karamellizálni kezdjük. Ha már aranylóan barna, hozzáadjuk a margarint is. Folyamatosan kevergetjük, az elején felhabzik, de miután a margarin feloldódott a cukorban, a karamell bársonyosan sima lesz. Ekkor beletesszük a gyümölcsöket és óvatosan átkeverjük. Megszórjuk fahéjjal, szegfűszeggel, majd belefacsarjuk a citromlevet és lefedve 2-3 percig pároljuk. Ezalatt az alma, körte enyhén megpuhul, levet ereszt. A fedőt levéve átkeverjük, megszórjuk a diódarabokkal és még melegen tálaljuk. Sültek, rántott húsok mellé ajánlom. Hidegen is nagyon finom, tejszínhabot kínálhatunk mellé. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése