2012. december 12., szerda

Mazsolás-fahéjas sült alma





·        8-10 kisebb alma
·        mazsola
·        őrölt fahéj
·        cukor
·        eper vagy baracklekvár



Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, majd egy jénai tálba vagy tepsibe rendezgetjük őket. A magház helyét megszórjuk fahéjjal, megtöltjük mazsolával majd a tetejére egy kiskanálnyi lekvárt teszünk. Most eperlekvárt használtam, de barackkal is isteni finom. A tetejét megszórjuk cukorral és betesszük a 200 fokos előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Még melegen ismét megszórjuk egy kis fahéjas cukorral. 

Sültek mellé ajánlom, de önmagában desszertnek is mennyei.






2 megjegyzés:

  1. Ó, de gyönyörűek! Milyen mennyei illat lehetett a konyhában sütésük közben:))) Már csak ezért is érdemes elkészíteni:)

    VálaszTörlés
  2. Csodás!Igazi téli csemege, de rég sütöttem!Jó, hogy hoztad a blogba.Köszi!

    VálaszTörlés