2012. december 5., szerda

Rántott párizsi sóskamártással, héjában főtt burgonyával




·        500 g fagyasztott sóska
·        2 dl tejszín
·        só, csipetnyi bors, cukor
·        1 gerezd fokhagyma
·         1 evőkanál liszt


·        fél kg Pick sertés párizsi, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz és olaj a sütéshez

·        fél kg burgonya


A fagyasztott sóskát kiengedés nélkül főzni tesszük, és felengedés után még kb. 10 percig lassú tűzőn pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. Végül felöntjük a tejszínnel. Egy evőkanál lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk, és besűrítjük a mártást.
Héjában főtt burgonyával és rántott párizsival tálaltam.

A párizsit kb. fél cm vastagra szeleteltem, lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgattam és bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.

Az adagokat 5 tagú család révén, dupláztam :-)




1 megjegyzés:

  1. Nem maradt véletlenül egy kis tányérkára való? Elszaladok érte!:-)) Imádom a sóskát is a parizelt és a krumplit is! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés