2013. március 2., szombat

Kolbásszal töltött egyben sült sertéstarja




·        1,5 kg csont nélküli sertéstarja
·        1 szál füstölt puha házi kolbász
·        só, bors
·        két fej vöröshagyma
·        4 gerezd fokhagyma
·        2 evőkanál zsír


A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy éles késsel két helyen felszúrjuk, hogy a kolbászt bele tudjuk tenni. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egy jénai tálba, mellé rendezgetjük a negyedbe vágott hagymákat, fokhagymát. Két evőkanálnyi zsírt pöttyintünk rá, majd lefedjük és hideg sütőbe toljuk. 180-200 fokon kb. 1óra 40 percig sütjük.

Burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk. Annyira omlós lett, hogy melegen nehéz volt szeletelni, mert szinte szétesett :-) Hidegen, pirítóssal, kis hagymával.......hm, jó kis lakoma :-)










1 megjegyzés: