2014. február 18., kedd

Zöldséges burgonyaágyon sült sertéstarja




·       5-6 szelet sertéstarja
·       70 dkg burgonya
·       2-2 sárgarépa, fehérrépa
·       4 nagy fej hagyma
·       4-5 gerezd fokhagyma
·       só, bors, pirospaprika
·       2 evőkanál zsír vagy olaj
·       friss petrezselyem zöld


A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával enyhén bedörzsöljük. A burgonyát megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket, hagymát is megpucoljuk.  Egy nagy tűzálló tálat kikenünk zsírral, majd rétegesen lerakjuk a burgonyát,  hagymát, a karikákra vágott répát, fokhagymát. 
Megsózzuk, megszórjuk petrezselyemmel, majd a tetején elrendezgetjük a tarjaszeleteket. A tetejére vastag karikákra vágott hagymát teszünk. Lefedjük és kb. másfél óráig 180-200 fokos sütőben sütjük. Ha megpuhult, fedő nélkül megpirítjuk. Savanyúsággal tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánok!





1 megjegyzés:

  1. Kedves Vera! Kérem ha teheti minden gasztronómiai ötletét, receptét ossza meg velünk...Személyünkben (egy fiatal pár) a receptjei tovább élnek...

    VálaszTörlés