2014. február 18., kedd

Kolbászos tojáskrém




·       6 tojás
·       10 dkg vaj
·       10 dkg füstölt kolbász
·       2-3 evőkanál tejföl
·       só, bors
·       3 szál újhagyma vagy fél fej lilahagyma
·       fél csokor petrezselyem zöldje

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. Félbevágjuk, a sárgáját egy tálban villával összenyomkodjuk. A fehérjét apróra felkockázzuk, hozzáadjuk a sárgájához, majd ízesítjük sóval, borssal. Belekeverjük a tejfölt, a puha vajat, hozzáadjuk a ledarált kolbászt. Ha pépesebben szeretjük botmixszerrel összedolgozhatjuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a vékonyra felkarikázott újhagymát. Ha nincs újhagymánk, pótolhatjuk lilahagymával.  Fogyasztás előtt néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése