2014. augusztus 10., vasárnap

Cukkinis húspogácsa


























 Nagyon szeretjük a cukkinit, rántva, omlettben, rakott ételekben. Ez most újdonság volt, az ötletet Trollanyu-tól vettem, nála láttam hasonlót, különleges zöld fűszerekkel bolondítva, én maradtam  a hagyományosnál, az adagokat tetszés szerint variáltam. Nagyon ízlett a családnak, ezúton is köszönet a receptért :)


  • 70 dkg darált sertéshús
  • 1  cukkini ( kb.40 dkg)
  • 1 nagyobbacska sárgarépa
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2 tojás
  • 2 csapott evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • olaj a sütéshez 

  1.   A cukkinit, répát megpucoljuk majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst a zöldségekkel, zúzott fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával. Megsózzuk, borsozzuk, 2-3 csipetnyi pirospaprikával ízesítjük, színesítjük.
  3. Letakarva hűtőben legalább egy óráig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. 
  4. Végül nedves kézzel lapos pogácsákat formázunk belőle és közepes lángon, kevés olajban mindkét oldalát megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Finom lehetett! És guszta is nagyon :-) Én is szokta csinálni cukkini fasírtot, de hús nélkülit. Le is lehet fagyasztani, úgyhogy még télen is élvezhető az íze :-) Ha szeretitek a cukkinit, és érdekel, itt megnézheted: http://katalin-konyha.blogspot.hu/2013/08/cukkini-fasirt.html
    De a tartalomjegyzékemben ha körülnézel, több cukkinis étele is található :-)

    VálaszTörlés
  2. De jó! A cukkinis ételeket minden formájában szeretem, lédús és semleges ízű, tehát bármivel ízesítem, finom lesz.

    VálaszTörlés