2014. szeptember 11., csütörtök

Törtpaszuly



























Gyermekkorom egyik nagy kedvence, nagymamám gyakran készítette hideg téli estéken. Bár a tél még messze van, ebben a borongós időben eszembe jutott....nagyon finom, aki ismeri, annak nem kell bemutatnom, aki nem, próbálja ki, nem fog csalódni.

  • 70 dkg fehér szemespaszuly (fehér bab)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • só, olaj,  2 csipetnyi őrölt pirospaprika
  • 10 dkg kolbász      
  1.  A paszulyt beáztatjuk langyos vízbe legalább 3 órán át. Előző este is beáztathatjuk,  és másnap főzzük meg. 
  2. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.
  3. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Beletesszük a főtt paszulyt, a főzőlével hígítjuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Krémes, lágy főzelékfélét kapunk a végére. 
  4. A másik fej vöröshagymát apróra vágva kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A kolbászt karikákra vágva megpirítjuk.
  5. Tálaláskor a törtpaszulyt megszórjuk a pirított hagymával, kolbászkarikákkal.  























































 Jó étvágyat kívánok!
Verus

1 megjegyzés: