Tejszínes céklakrémleves
- 4 közepes méretű cékla
- 1 fej vöröshagyma, olaj
- 2 savanykás alma
- 1 burgonya
- kb 1,5-2 dl víz, de a legjobb a húsleves alaplé
- 1 dl tejszín
- só, bors, cukor, citromlé, petrezselyemzöld
- liszt
- tejföl
- A céklát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a céklát, a megtisztított és feldarabolt almát, burgonyát. Felöntjük az alaplével, ha nincs, akkor vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral, borssal, citromlével.
- Mikor a cékla megpuhult, beleszórunk még némi petrezselyemzöldet és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Egy kiskanál lisztet vízzel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejszínt és ezzel besűrítjük a levest.
- Tálaláskor petrezselymes tejfölt kanalazunk a tetejére.
Mutatós, mutatós s nem is vitatom ...., de ha lehet választani, akkor inkább a pizza, vagy a tejszínes lángos. :)
VálaszTörlés