2015. március 7., szombat

Édes savanyú sült csirkemell



























  • 1 filézett csirkemell (kb. 80-90 dkg)
  • 10-12 dkg étkezési keményítő
  • só, bors
  • 3 tojás
  • kb. 1,5 dl olaj a sütéshez

Az szósz hozzávalói:

  • 1,5 dl méz (nálam repce méz)
  • 8 evőkanál ketchup
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz ( csak azért, mert szeretem)
  • 2,4 dl almaecet
  • 3 gerezd fokhagyma

Ezt a finomságot a sült rizs receptjéhez hasonlóan Trollanyu oldalán találtam. Azt hiszem a rántott sajt mellett ez lesz az egyik fő kedvencem. :) Nagyon könnyen elkészíthető, aki szereti a kínai ételeket, ebben nem fog csalódni. Az eredeti recepthez képest annyiban tértem el, hogy az öntethez csak mézet használtam, valamint egyből dupláztam a mennyiséget. Sült rizzsel tálaltam, a receptjét ITT találjátok.

  1. A csirkemell filéket megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 
  2. Beleforgatjuk az étkezési keményítőbe, majd belemártjuk a felvert tojásba. Serpenyőben közepesen forró olajban 2 perc alatt mindkét oldalát elősütjük, tűzálló tálba szedjük.
  3. A szósz összevalóit összekeverjük. A mézt egy kis láboskában melegítettem, majd belekevertem a többi hozzávalót.
  4. A szósz háromnegyedét  ráöntjük a csirkefalatokra és 180 fokos sütőben néhányszor átforgatva 30-35 perc alatt készre sütjük.
  5. A maradék szószt 3-4 percig forralva besűrítjük. Tálaláskor igény szerint a húsra locsoljuk. 

Jó étvágyat kívánok!
























































6 megjegyzés:

  1. De guszta, és finom is lehet! Mi is szeretjük a hasonlóféle ételeket :-)

    VálaszTörlés
  2. Huhh! Nézni is gyönyörűség hát még ...
    Boldog Nőnapot! :)

    VálaszTörlés
  3. Hú de jól néz ki! Nagyon finom zamatos lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Igen, nagyon szaftos, nem száraz. Így bármikor megeszem a csirkemellet. :)

      Törlés
  4. Nagyon nagyon guszta. Alapvetően nem nagyon kedvelem a csirkemellet,de így biztos jöhetne. :)

    VálaszTörlés