2015. március 21., szombat

Medvehagymás gombás csirkemell
































  • 1 kisebb filézett csirkemell ( kb 60-70 dkg)
  • 20 dkg gomba
  • 1/4 kaliforniai paprika
  • egy fél csokor medvehagyma
  • só, bors 
  • 2-3 csipetnyi curry
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kiskanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl 20 %os tejföl

  1.  A csirkemellet megmossuk, 5-6 vékony szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy vajjal kikent teflon serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
  2. A serpenyőbe dobjuk a vajat, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, gombát és medvehagymát. Ízesítjük sóval, borssal, curryvel, majd beletesszük a csirkemell szeleteket. Felöntjük kb. egy deci vízzel és fedő alatt takarékon 6-10 perc alatt puhára pároljuk. 
  3.  A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a puhára főtt husira borítjuk. Lazán átkeverjük és egyet rottyantunk rajta. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.






1 megjegyzés: