2015. március 16., hétfő

Négysajtos pizza



























Mindenféle pizzát sütök itthon, nagyrészt abból, mi lapul itthon a kamrában, hűtőben. Négysajtos pizzát eddig csak pizzériában ettem, nagy  kedvenc, nem is értem miért nem készítettem itthon korábban.  Most felkészültem rá, vettem sajtokat amiket szeretek és még ki is tudok fizetni :) Igazi ízorgia lett a vége, mondanom sem kell, gyorsan elfogyott.

A pizzatésztán nem változtattam, receptjét itt megtaláljátok: Pizzatészta

Az adagok két nagy pizzára vonatkoznak.

Sajtok:
  • 30 dkg trappista vagy ementáli sajt
  • 25 dkg feta vagy fehér krémsajt (nálam feta)
  • két mozzarella sajt
  • 15 dkg füstölt sajt (nálam ementáli)

Hozzávalók:

  • pizzakrém vagy ketchup, utóbbi esetében szárított oregánó, bors, bazsalikom

  1.  A megkelt, kinyújtott tésztát megkenjük pizzakrémmel, vagy ketchuppal. Utóbbi esetben még megszórjuk szárított oregánóval, borssal, bazsalikommal. 
  2. Elrendezgetjük rajta a sajtokat, úgy, hogy ha cikkekre vágjuk mindenhova jusson mindenféle sajtból. A tetejét megszórjuk némi oregánóval és 220 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Mivel volt itthon friss medvehagymám, azt is rászórtam.



























1 megjegyzés:

  1. Jaj de guszta, nagyon finom lehetett a különböző sajtokkal :-) Itthon én is szoktam sütni, mindenféle feltétekkel, de Ilyet még nem csináltam és nem is ettem :-)

    VálaszTörlés