2015. március 4., szerda

Paradicsomos sajtos gombás tészta


  • 30 dkg tészta
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg  konzerv paradicsom
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, bors, oregánó, bazsalikom, cukor
  • olaj
  • reszelt sajt 
 
  1.  A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. Néhányszor átforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egész paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. Fedő alatt 10-15 perc alatt készre pároljuk.
  3. Tálaláskor a tésztára kanalazzuk a gombaragut, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.






2 megjegyzés: