2015. április 20., hétfő

Sajtos tejfölös héjában sült burgonya baconnal


Egy könnyű és gyors vacsorára vágytam, egyszer olvastam a Nők Lapjában hasonlót, gondoltam kipróbálom. Lánykám lelkes segítőm volt :) A végeredmény nagyon finom, a tölteléket variálhatjuk is :) Melegen szaftos, hidegen szebben szeletelhető.

  • 8 nagyobb burgonya
  • 30 dkg trappista sajt
  • 15 dkg szeletelt bacon  
  • 2 dl tejfől
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 2 szál újhagyma

  1.   A burgonyát megmossuk, a felső harmadukat levágjuk. Egy kanállal kivájjuk a belsejüket. Fóliával bélelt tepsibe tesszük.
  2. A bacont apróra vágjuk, majd beleszórjuk a kivájt burgonyába. Előmelegített 170 fokos sütőben fél óráig sütjük.
  3. A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét és az egyik apróra vágott újhagymát. Fél óra leteltével a sajtos tejfölös szószt belekanalazzuk a burgonyákba és további 10 percig sütjük.
  4. Kivesszük a tepsit, a burgonyákat megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a megmaradt apróra vágott újhagymával. Addig sütjük, míg a sajt elkezd barnulni. 


Jó étvágyat kívánok!





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése