2015. június 8., hétfő

Olaszos gnocchi



Gnocchi, azaz burgonyás krumplinudli. Nagyon szeretem, gyakorlatilag bármilyen ízesítésű szósszal elkészíthető.
Ritkán készítek félkész termékekből ételeket, ez most ilyen volt :) Költözés előtt állok, a rengeteg tennivaló között igyekszem csökkenteni a főzőcskézésre szánt időt, így készült el ez a nagyon finom ebéd :) Ha üveges szószokat használok, kizárólag a Knorr jöhet szóba, tartósítószermentesek és ízük is elfogadható.

  • 50 dkg gnocchi (Aldi)
  • 1 üveg Knorr bolognai szósz 
  • 30 dkg darált hús
  • 3 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • kétféle sajt (egy mozzarella és trappista)
  • 3-4 koktélparadicsom 
  • olaj
 
  1.  A újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk majd felöntjük kb. 1, 5 deci vízzel. Fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a bolognai mártást és belekeverjük a tejszínt is. 
  3. Egy piteformában elrendezgetjük a gnocchikat, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráöntjük a szószt. A tetején elrendezgetjük a vékonyra szeletelt mozzarellát, mehet rá még reszelt trappista is. Végül ráhelyezzük a negyedelt koktélparadicsomot és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése