2015. szeptember 22., kedd

Sajtos csirkemell sült almával


Mióta megkezdődött az iskola, óvoda, a gyerkőcök ott étkeznek, a nagyobb főzések ideje hétvégére redukálódott. Pár napig szendvicseken és a hétvégi maradékon éltem, de hát egy idő után az ember lánya kívánja a finomságokat. Szóval ilyen 10-20 perc alatt elkészülő étkeket álmodok meg magamnak ebédre :)) Persze duplázni is lehet, ha a helyzet úgy kívánja.

  • 2 szelet csirkemell
  • reszelt trappista vagy edami sajt
  • só, bors, pirospaprika vagy bármilyen szárnyas fűszerkeverék
  • olívaolaj a sütéshez
  • 3 édeskés alma 

  1. A csirkemell szeleteket ízlés szerint fűszerezzük, majd forró olajban mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és letakarjuk egy fedővel, hogy a sajt elolvadjon.
  2. A sült csirkemellet átesszük egy tányérra majd a megmaradt zsíradékon megsütjük a megpucolt, kockákra vágott almát. 3-4 perc elég neki. A husi mellé kanalazzuk és már fogyaszthatjuk is. 






























Jó étvágyat kívánok!







2 megjegyzés: