2015. november 29., vasárnap

Kacsamell mandarinos körtemártással, főtt burgonyával



























A maradék ideális felhasználása. :) Pár napja kacsát sütöttem, megmaradt némi mellehusi, gondoltam rittyentek mellé egy gyümölcsmártást. Körte és mandarin volt itthon, így  a mártás adta magát. Köretnek héjában főtt burgonyát kínáltam mellé. A gyerekeknek abszolút kedvenc lett :) Szerintem kacsacombbal is mennyei lehet.


  •  Sült kacsa
A mártáshoz:
  • 4 nagyobb körte
  • 4 mandarin
  • 1 citrom
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • fahéj
  • 2 dl tej
  • 1 zacskó vaníliás desszert öntet
  • extra szűz olivaolaj (nálam chilis szőlőmagolaj)
  •  só

  1. Mivel egész kacsát sütöttem, így annak elkészítését írom le. A kacsát megmostam, besóztam, a belsejébe tettem 4-5 gerezd fokhagymát és egy nagy jénai tálba tettem. Lefedtem és 200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt vajpuhára sütöttem. Külön zsiradékot, vizet nem tettem alá. Másfél óra múlva leöntöttem a keletkezett szaftot és grillsütőre kapcsolva ropogósra sütöttem a bőrét. 
  2. A mártáshoz a körtéket megpucoltam, vékony darabkákra vágtam. A mandarint cikkeire szedtem. Egy nagyobb serpenyőben megmelegítettem az olajat, rádobtam a gyümölcsöket majd felöntöttem kb. 1 dl vízzel. Enyhén sóztam, belekevertem a vaníliás cukrot, megszórtam fahéjjal. Belereszeltem a citrom héját. Fedő alatt pár perc alatt puhára pároltam. Az öntetport csomómentesre kevertem a tejjel, majd ezzel sűrítettem a mártást. Végül belefacsartam egy kis citromlevet.
  3. Héjában főtt burgonyát kínáltam  mellé. 




























 Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése