2015. november 28., szombat

Tejfölös babfőzelék sült kolbászkarikákkal



























  • fél kg fejtett bab (nálam fagyasztott)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 -1  paradicsom, paprika
  • babérlevél, csipetnyi majoránna
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • só,bors, pirospaprika
  •  tejföl
  • sütnivaló vagy lecsó kolbász a tetejére 

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feldarabolt paradicsomot, paprikát és a babot, átkevergetjük.
  2. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, picivel több mint ami éppen ellepi. Megsózzuk, beleteszünk 2 babérlevelet, a majoránnát, ízlés szerint borsozzuk. Fedő alatt puhára főzzük. 
  3. Eddig csak fagyasztott babból készítettem, ami kb. egy óra alatt megpuhul. Az elfőtt vizet pótoljuk. A lisztet és a pirospaprikát kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadunk egy fél merőkanálnyit a forró léből, összekeverjük és hozzáöntjük a megpuhult babhoz. Kevergetve besűrítjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd belekeverünk 2-3 kanálnyi tejfölt. 
  4. A kolbászt karikákra vágjuk és kevés zsíron megpirítjuk. Még forrón a főzelékre szedjük és friss kenyérrel tálaljuk. 























































 

Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Csodás étek. Igazán szeretem. Főleg friss kenyérrel (Persze, persze! Úgy nem lenne szabad.) :)

    VálaszTörlés